...

Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü

Staj

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

STAJ REHBERİ

Öğrencilerin staj başvurularından önce Mühendislik Mimarlık Fakültesi Staj Yönergesini dikkatli bir şekilde mutlaka okumaları gereklidir.

            Dikkat edilmesi gereken hususlar:

-          EEM-309 kodlu Mesleki Uygulama-1 dersi adı altındaki stajı yapabilmek için öğrenci en az 2. Sınıfta olması gereklidir.

-          EEM-405 kodlu Mesleki Uygulama-2 dersi adı altındaki stajı yapabilmek için en az 3. Sınıfta olması gereklidir.

-          Her iki stajda muhakkak Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile alakalı iş yerlerinde, kurumlarda veya laboratuvarlarda yapılmalıdır.

-          Her iki staj da 30’ar iş gününden oluşmaktadır (Cumartesi ve/veya Pazar günleri de çalışılan işletmelerde, bu durumun belgelenmesi halinde, bu yerlerdeki haftalık iş günü esas alınır).

-          İki stajın en az birinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile alakalı laboratuvar çalışması, pratik uygulamalar veya deneysel çalışmalar içeren saha çalışması olması gereklidir.

-          Arzu edildiği takdirde iki stajdan en fazla biri büro/ofis stajı olarak yapılabilir. Bu tür staj yine Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile ilgili olmak zorundadır. Ancak bu tür stajda laboratuvar çalışması, pratik uygulamalar veya deneysel çalışmaların olmasına gerek yoktur.

-          Staj yapılacak iş yerinde en az 1 adet Elektrik-Elektronik Mühendisinin olması gereklidir.

-          Staj başvuru süreci, Staj Süreci Akış Şemasında anlatılmıştır. Öğrencilerimizin, Mart – Nisan - Mayıs aylarında staj yapacakları yerleri kesinleştirmeleri ve sigortalarının yapılabilmesi için 31 Mayıs tarihine kadar ilgili evrakları Fakültemize teslim etmeleri gerekmektedir.

-          Staj rapor şablonuna fakültemizin web sitesinden ulaşılabilir. Staj yapılan her güne ait en az 1 sayfanın staj defterinde yer alması gereklidir. Staj defterinde her sayfanın altında ilgili günün tarihi yer almalıdır.

-          Staj defterleri, MS Word yazılımı ile bilgisayar ortamında yazılmalı ve ciltlenerek veya spiral kaplatılarak her dönem ilan edilecek olan tarihte teslim edilmelidir.

-          Staj defteri teslimi esnasında Bölüm Staj Komisyonu tarafından görevlendirilmiş öğretim elemanı öğrenciyi sözlü mülakata alabilir. Staj defteri ve sözlü mülakat sonucu öğrencinin stajı başarıyla tamamlayıp tamamlamadığı Bölüm Staj Komisyonu tarafından belirlenir.

-          Staj defterinde katalog bilgilerine yer verilmemelidir. Katalog bilgilerinin olması halinde öğrenci sözlü mülakat esnasında bu katalog bilgilerinden de sorumlu olacaktır.

Başvuru Aşamasında Kullanılacak Formlar:

1. Staj Süreci Akış Şeması

2.  Staj Başvuru Formu ve Sözleşme Belgesi (örnektir, 30 iş günü için doldurulacak ve staj başvurusunun yapılacağı kurum/kuruluşa verilecektir)

3. Staj Sigorta Bilgi Formu (Müstehaklık belgesi olarak e-devletten temin edilecektir.)

Staj için sizi kabul eden kurum/kuruluş bölümümüze, staj için kabul edildiğinizi beyan eden bir yazıyı bölümümüze gönderdikten sonra bir adet staj kabul formu numaralı form ve iki adet staj sigorta bilgi formuyla birlikte nüfus cüzdanınızın fotokopisini Bölüm Staj Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Altan GENCER' e teslim etmeleri gerekmektedir (bakınız: Staj Süreci Akış Şeması)

Staj Tamamlandıktan Sonra Teslim Edilecek Belgeler:

4. Staj Defteri (Staj rapor şablonundan oluşturulmuş en az 30 sayfa)

5. Kurum Staj Değerlendirme Formu

6. Staj Ücretlerine İlişkin İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu